Gratis SSL certificaat met Let’s Encrypt

Gratis SSL certificaat met Let’s Encrypt

Bijna elke browser geeft tegenwoordig een melding als er een onbeveiligde verbinding is. U kunt zich dus voorstellen dat het eigenlijk niet meer van deze tijd is om “geen” SSL certificaat te hebben voor uw website en/of webshop.

Wij hebben onze servers zo ingericht dat alle klanten bij ons gratis gebruik kan maken van een Let’s Encrypt SSL certificaat.

Wat is een Let’s Encrypt SSL certificaat?
Dit is een organisatie die HTTPS als standaard functie beschikbaar heeft gesteld, dit door het gratis uitgeven van SSL certificaten. Naast dat deze SSL certificaten niks kosten zijn ze ook volledig geautomatiseerd. Als deze op onze server voor uw website wordt geconfigureerd, zal dit certificaat elke 90 dagen automatisch verlengd worden.

Een veilige website / webshop
Als uw website of webshop begint met https, dan maakt deze gebruik van een gecodeerde verbinding en kunnen bijvoorbeeld hackers niet zien wat voor informatie er heen en weer wordt verzonden. Door een HTTPS verbinding worden dus gegevens die je deelt via het internet beveiligd.
SSL certificaten lossen een deel van de veiligheid op zodat u op een veilige manier verbinding tussen website en bezoeker kunt realiseren.

SSL en AVG
Volgens de nieuwe AVG wetgeving moet u kunnen aantonen dat de beveiliging van uw website of webshop in order is, dit betekend onder meer:

 • veilige verbinding (SSL certificaat)
 • Server (software) up-to-date
 • Cookie-melding
 • Privacyverklaring

SEO voordelen met SSL
Door gebruik te maken van een SSL certificaat, ook een certificaat van Let’s Encrypt, heeft een positieve invloed op uw zoekmachine vindbaarheid. Google waardeert websites met een HTTPS verbinding beter dan websites zonder deze beveiliging. Uiteraard heeft dit ook conversie voordelen voor uw website of webshop.

Wat zijn de voordelen?
– Verificatie; een bezoeker weet zeker dat de website die bezocht wordt vertrouwd is
– Encryptie; uw gegevens zijn gecodeerd zodat deze niet door derden kunnen worden ingezien

Betrouwbaarheids-melding in bekende browsers
In bijna alle browsers, zoals Chrome en Firefox (en overige nieuwe browsers) wordt er een melding gegevens dat een website niet betrouwbaar is als deze niet is voorzien van een HTTPS verbinding, oftewel geen SSL certificaat.

Eerst werd er enkel een melding gegevens als een website veilig was, tegenwoordig vinden deze browsers dat “veilig” de standaard moet zijn en wordt er tot op heden enkel een melding gegeven als dit juist niet het geval is.

U kunt zich dus voorstellen dat een SSL certificaat tegenwoordig steeds belangrijker is geworden.

Wilt u ook een veilige website?
Bent u al klant bij ons of wilt u klant worden? In beide gevallen kunt u bij ons gratis gebruik maken van een Let’s Encrypt SSL certificaat. U kunt deze zelf installeren of door ons laten doen. Als u bij ons hosting afneemt installeren wij deze gratis voor u.

Naast de gratis Let’s Encrypt SSL certificaten zijn er ook verschillende betaalde SSL certificaten, wij helpen u graag met de juiste keuze!

Neem snel contact met ons op!

  Bel mij terug

  Wilt u meer informatie over het laten maken van een website, webshop of onderhoud?

  Laat hier uw nummer achter en wij bellen u zo snel mogelijk terug.

  Elixzer Media is Partner van Travelspiration.blog
  Elixzer Media is Partner van ReizenZoeken.nl